top of page

Yoga 1-1 sessies

Als we aan Yoga denken, stellen we ons vaak een super lenige vrouw voor die haar lichaam in onmogelijke posities vouwt. Helaas is dit een misvatting. Het is een levensfilosofie die je hele levensstijl beïnvloedt. Het omvat verschillende praktijken, waaronder meditatie, soundheling, mindfulness, verschillende bewegingsvormen, leven in harmonie met de seizoenen alsook de voeding die we tot ons nemen, enzovoort. Binnen Yoga gebruiken we somatische technieken om opnieuw verbinding te leren maken met je lichaam en rust in je hoofd te creëren.

Aan de hand van yogatherapie (1-1) leg ik de nadruk op jouw emotioneel en lichamelijk herstel. Tijdens deze sessies creëer ik een veilige plek waar de focus op het therapeutische aspect van yoga ligt. De emoties die we opslaan in ons lichaam hebben een invloed op ons autonoom zenuwstelsel. Yogatherapie kanaliseert die emoties zodat je opnieuw connectie, veiligheid en kracht in je lichaam vindt. Binnen zulke sessies richt ik mij voornamelijk op angst, dissociatie, lichamelijke klachten, stress release en vermoeidheid. Aan de hand van meditatie, ademwerk, zelfmassagetechnieken en lichamelijke beweging leggen we samen de focus op jouw herstel. Zo begeleid ik jou om opnieuw voeling te krijgen met je lichaam (en jezelf).

Hoe?

Stap 1: Het verkennend gesprek is specifiek bedoeld voor als je ondersteuning zoekt. Zo weet je wat je kan verwachten en kom ik meer te weten over jouw noden. Samen gaan we na hoe we kunnen samenwerken in een therapeutische setting. Dit verkennend gesprek is geen volwaardige sessie yogatherapie, maar een vrijblijvend initiërend videogesprek van een half uur.

Stap 2: Ik stel een gepersonaliseerde sessie samen op basis van je noden met als doel: herstel van lichaam en geest. In de eerste sessie kijken we samen naar hoe je beweegt. Afhankelijk van je gemoedstoestand wordt er  bepaald welke type oefeningen er uitgevoerd gaan worden. Dit kan variëren van actieve oefeningen tot meer kalmerende oefeningen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden waar een yogatherapie sessie uit kan bestaan.

 • Inleidend gesprek m.b.t. het mentaal en fysiek welbevinden

 • Pranayama’s (ademhalingsoefeningen)

 • Meditaties (verschillende stromingen)

 • Ondersteuning bij het integreren van een gezonde levensstijl door middel van spraak therapie

 • Stretch oefeningen

 • Restoratieve- en Yin Yoga

 • Zelfmassage MFR technieken

 • Dynamische kracht oefeningen 

Stap 3: Een nieuwe 'verwen' sessie: 

Het is vooral mijn doel om jou tools aan te bieden zodat je zelf verder kan, want ik kan wel licht schijnen op je wonden toch ben jijzelf diegene die reeds de kracht heeft om dit allemaal te integreren en vooral bewust te worden van hoe je trauma (of wonde) zich in je leven manifesteert. 

Waar & Wanneer?

In het comfort van je eigen huis, kantoor of favoriete ruimte:

Home care (huisbezoek) enkel op:

Dinsdagen 18:00 en 21:00 uur.

Vrijdagen tussen 11-17 uur.

Zondagen tussen 9-12 uur

(Vanaf juni 2024 ook Maandagen tussen 17:30-21 uur)

Hoeveel kost het?

 • Een losse sessie voor 1 (of max 2) personen: €75 - 75 min 

 • Een bundel/ reeks van 10 individuele sessies (te besteden in 6 maanden): €650

 • Voor Soundhealing of andere specifieke sessies in groep met meer als 2 personen: prijs op aanvraag

*Exclusief kilometervergoeding indien buiten regio Antwerpen*

bottom of page