top of page

Energetische heling/ Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude holistische helingsmethode uit Japan, ontdekt door dr. Mikao Usui. Rei betekent ‘Universeel’ en Ki ‘levenskracht’. Het is dus een vorm van lichaamswerk waarbij Universele energie (Ki) wordt ontvangen om het lichaam mentaal, emotioneel en fysiek in balans te brengen. Blokkades worden opgeheven doordat er ingewerkt wordt op de 7 chakra’s en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd

Tijdens de behandeling lig je ontspannen in een rustige ruimte (met kleding aan) en maakt Lore gebruik van handopleggingen en symbolen om je chakra- en meridiaan systeem te balanceren.

Wat levert het jou op?

- Tijdens de sessie kom je in een diepe staat van ontspanning

- Energieblokkades worden opgeheven in je lichaam

- Negatieve energie wordt verwijderd uit je aura

- Achteraf voel je je vitaal, krachtig, sereen en positief

- Fysieke kwaaltjes verdwijnen (hoofd-, buikpijn, reumaklachten, enzovoort)

- Stress,(faal-) angst en piekergedrag verminderen

- Je krijgt meer zelfvertrouwen

- Je durft beter je grenzen aangeven

- Stimuleert je creativiteit

- Je ervaart een gevoel van veiligheid

- Met je vernieuwde energie trek je positieve mensen en situaties aan

Is het gevaarlijk?

Neen, energetisch werken is niet gevaarlijk. Het is mogelijk dat je de dag zelf hoofdpijn krijgt omdat je lichaam de negatieve energiestromen en blokkades afvoert. Veel water drinken na een sessie kan je helpen dit proces te versnellen. De dagen na de sessie ga je je heel goed voelen.

 

Voor wie is Reiki geschikt?

Voor iedereen! Kinderen, jongeren, volwassen, ouderen en zelfs dieren! Je kan een Reiki behandeling laten uitvoeren indien je last hebt van bepaalde fysieke kwaaltjes of als je je mentaal niet zo goed voelt. Maar ook als er eigenlijk niets aan de hand is en je gewoon even lekker wilt ontspannen en die extra boost van levensenergie wilt ontvangen.

Reiki is dus geschikt voor iedereen, met drie uitzonderingen. Reiki mag niet toegepast worden bij mensen die:

- Een pacemaker hebben

- Een botbreuk hebben

- Immuunonderdrukkers nemen

Reiki werkt aanvullend op de klassieke geneeskunde en mag nooit dienen ter vervanging hiervan. Aarzel je of Reiki geschikt voor je is? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik luister graag naar je verhaal en samen bekijken we welke therapievorm het beste bij je past.

Opleidingen

Lore is ingewijd als Reiki Master volgens 'The Usui System of Natural Healing'. Sinds 2023 biedt ze ook Reiki opleidingen aan, voor een actuele update over de data en beschikbare plaatsen, kan je best onze Instagram-pagina bekijken. Opleidingen en inwijdingen kunnen ook op vraag georganiseerd worden met een minimum aan vier deelnemers. Voor meer informatie kan je ook hier vrijblijvend informatie over opvragen via mail, WhatsApp of Instagram. 

Eerstvolgende opleiding: 27 & 28 december 2023

bottom of page